کارشناس فروش ورق سیاه، اسید شویی و اسلب

کارشناس فروش ورق روغنی

کارشناس فروش گالوانیزه و رنگی

آدرس شرکت: اصفهان، خیابان سجاد، خیابان سپهسالار، ساختمان شهر ارا، طبقه اول، واحد 3
۰۳۱۳۶۶۰۵۳۹۰      ۰۳۱۳۶۶۰۵۳۹۱      ۰۳۱۳۶۶۰۵۳۹۲      ۰۳۱۳۶۶۰۵۳۹۳

ahaninfochannel      ahan_info

آلاچیق ها امروزه یکی از مهم ترین اجزای فضاهای باز و نشیمن در انواع کاربری های مسکونی، تفریحی، فرهنگی تجاری، ویلا، باغ، حیاط، کافه و رستوران به شمار می روند. از این رو ساخت آن ها به وسیله متریال های مقاوم نظیر پروفیل های فولادی از اهمیت زیادی برای سازندگان برخوردار می باشد.

در واقع آلاچیق ها از زمان قدیم به وسیله چوب و دیگر مصالح سبک ساخته می شدند، اما امروزه به کارگیری متریال های فولادی نظیر پروفیل ها، علاوه بر فراهم شدن دوام و استحکام آلاچیق در برابر عواملی نظیر بارش های برف و باران، طوفان و بد، می توان وزن سبکی را برای سازه این فضاها به وجود آورد. قابلیت فرم دهی و انعطاف پذیری راحت، طول عمر بالا و قیمت مقرون به صرفه نیز از دیگر مزیت های استفاده از پروفیل های فولادی در ساخت آلاچیق به شمار می آیند. در ادامه مراحل ساخت آلاچیق به وسیله این متریال ها به خوبی مورد بررسی قرار گرفته تا سازندگان به راحتی بتوانند متریال متناسبی را برای ساخت این سازه های زیبا انتخاب نمایند.

مراحل ساخت آلاچیق با پروفیل


پروفیل های فولادی در انواع باز و بسته تولید شده و هر کدام کاربردهای مختلفی را به خود اختصاص می دهند. از این رو بهتر است ابتدا در مورد مکان نصب و ساخت آلاچیق از نظر تغییرات آب و هوایی، درصد شیب سقف، میزان زیبایی مد نظر و منطقه تحقیق کرده تا بتوانید پروفیل متناسب با آن را انتخاب کنید. در ادامه مراحل ساخت آلاچیق به وسیله پروفیل های فولادی کاملاً مورد بررسی قرار گرفته است:

1.انتخاب محل نصب

برای ساخت آلاچیق ها به وسیله پروفیل های فولادی، ابتدا باید یک سطح مسطح و بدون شیب را برای ساخت انتخاب و مشخص کنید. همچنین باید میزان نوری که در طول روز به آن فضا برخورد می کند را نیز مورد بررسی قرار دهید تا بتوانید طرح متناسبی را برای آلاچیق مد نظر انتخاب کنید. دسترسی آسان از دیگر نکات انتخاب محل نصب آلاچیق به شمار می رود. تمامی این موارد در انتخاب جنس پروفیل نهایی مؤثر می باشند و باید جدی گرفته شوند.

2.تهیه نقشه ساخت آلاچیق

مرحله دوم شامل انتخاب طرح آلاچیق بسته به منطقه جغرافیایی و سایر موارد ذکر شده در مرحله انتخاب محل مناسب می باشد. به طور مثال در صورتی که قصد ساخت آلاچیق در یک منطقه با آب و هوای معتدل و مرطوب را دارید، باید از متریال فولادی مقاوم در برابر رطوبت و اکسیداسیون استفاده کنید تا در صورت افزایش رطوبت و بارش های برف و باران، آلاچیق دچار زنگ زدگی نشود. همچنین در صورتی که منطقه انتخاب شده برای ساخت در معرض نور خورشید شدید قرار داشته باشد، باید طرح آلاچیق با بیشترین سایه ممکن انتخاب شود.

حتما بخوانید: مراحل نصب ورق شیروانی

3.تهیه پروفیل 

سومین مرحله ساخت آلاچیق مربوط به انتخاب پروفیل فولادی متناسب با منطقه و نقشه ساخت می باشد. پروفیل های فولادی در انواع مختلف باز و بسته تولید شده که برخی از آن ها در برابر رطوبت و زنگ زدگی مقاومت بسیاری داشته و برخی دیگر بیشترین استحکام را در بربر فشار و ضربه به خود اختصاص می دهند. اصلی ترین قسمت برای خرید پروفیل، در نظر گرفتن سبک ترین وزن برای آن می باشد تا بتوان طرح های پیچیده را با درصد شیب مناسب برای سقف آلاچیق پیاده سازی کرد.

4.فرم دهی پروفیل

فرم دهی پروفیل ها بسته به نقشه آلاچیق با استفاده از روش های مختلفی صورت می گیرد، اما بهتر است از پروفیل هایی با هم پوشانی مناسب استفاده کرده و از نظر ابعاد و اندازه، آن ها را در سایزهای مشخصی برشکاری نمایید. در برخی مواقع ممکن است نیاز به خمکاری های دستی نیز باشد. این موضوع تماماً بسته به جنس پروفیل متغیر است، اما معمولاً پروفیل های c و گالوانیزه از میزان فرم پذیری بالایی در بین سایر انواع این فلزات برخوردار می باشند.

5.جوشکاری پروفیل

مرحله بعدی شامل جوشکاری و اتصال پروفیل های فولادی به یک دیگر می باشد؛ از این رو باید جنس پروفیل ها از متریال هایی باشند که جوشکاری آن ها راحت بوده و نیاز به حساسیت چندان بالایی نداشته باشند. همچنین بهتر است بدانید پروفیل های گالوانیزه و سیاه از میزان جوش پذیری بسیار بالایی برخوردار می باشند.

در برخی مواقع نیز که با حساسیت متریال های ابتدایی پروفیل های فولادی رو به رو هستیم، می توان از اتصالاتی نظیر پیچ و مهره، گل میخ و روش های دیگر استفاده کرد. تمیزی و رعایت نکات متناسب با جوشکاری از مهم ترین کارهایی است که در زمان انجام جوشکاری باید انجام دهید تا در نهایت آلاچیق با طول عمر بالا ساخته شود.

حتما بخوانید:مراحل نصب پروفیل Z

6.نصب پایه ها

پس از ساخت اسکلت اصلی آلاچیق، نیاز به نصب پایه ها و تکیه گاه های سقف می باشد که باید از متریال های فولادی محکم و با دوام ساخته شوند. اتصال این مقاطع به زمین نیز باید با بهترین روش و با بالاترین کیفیت از نظر دوام، ایمنی و استحکام صورت گیرد. زمین مد نظر برای نصب پایه ها نیز باید بتنی یا چوبی باشد. بسته به نوع منطقه و میزان رطوبت آن می توان هر دو متریال را استفاده کرد. میزان دوام و استحکام پایه های سقف نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد.

7.نصب تیر های سقف

در بخش بعدی پروفیل های فولادی باید مطابق با استانداردهای مشخص در بخش سقف بر روی پایه ها نصب شوند. برای افزایش استحکام اتصالات این پروفیل ها در قالب تیرهای سقف بر روی ستون ها نیز می توان از اتصالاتی نظیر پیچ و مهره یا جوشکاری استفاده کرد. با این وجود بهتر است بدانید تیر های سقف باید در شیب متناسب سازه آلاچیق نصب شوند تا از نظر استاندارد شیب، سایه و نصب سقف در بهترین حالت قرار داشته باشند.

8.نصب پوشش سقف و دیواره ها

هشتمین مرحله مربوط به نصب کردن پوشش سقف آلاچیق و دیواره ها می باشد که متریال این قسمت ها نیز ورق های فولادی شیروانی با تنوع طرح و رنگ های بالا هستند. به طور معمول برای ساخت آلاچیق از ورق های شیروانی طرح سفال نظیر پالرمو یا پرچین می توان استفاده کرد که با داشتن استحکام و مقاومت بالا در برابر تمامی عوامل محیطی، از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار می باشند.

9.رنگ کاری

در نهایت بسته به جنس پروفیل فولادی، رنگ آمیزی این مقاطع به وسیله پارچه، پلاستیک، شیشه یا چوب نیز صورت می گیرد. البته در نظر داشته باشید در صورتی که از ورق های شیروانی با رنگ یا طرح خاصی استفاده کنید، دیگر نیازی به رنگ آمیزی نمی باشد و تنها کافی است پوششی را در جهت حفاظت از سقف در برابر گرد و غبارهای مختلف بر روی آن اعمال نمایید تا به این ترتیب دیواره ها نیز نصب شده و مراحل ساخت آلاچیق به پایان برسد.

نکات مهم ساخت آلاچیق با پروفیل


حال که با مراحل ساخت آلاچیق به وسیله مصالح و متریال های فولادی آشنا شدید، بهتر است بدانید انتخاب پروفیل مناسب از مهم ترین مراحل نصب به شمار می رود و کیفیت این مقاطع تأثیر به سزایی را در کیفیت و استحکام سازه نهایی مد نظر شما خواهد داشت. پروفیل ها نیز با داشتن تنوع از نظر خواص، ابعاد  و ظاهر، از جایگاه خاصی در بازار متریال های مورد نیاز برای آلاچیق سازی برخوردار می باشند و بهتر است برای خرید آن ها از یک مرکز فروش معتبر و با تجربه در این زمینه کمک بگیرید.

نکته دیگر این که در زمان انتخاب و خرید پروفیل، بسته به طرح و نقشه آلاچیق طرح ها و ابعاد متفاوتی انتخاب می شود که از نظر طرح سلیقه ای و از نظر ابعاد و نحوه ساخت و اتصال، کاملاً مهندسی بوده و باید بر اساس نظر متخصصان صورت گیرد. انتخاب پروفیل های باز با وزن کمتر نیز علاوه بر کاهش وزن سازه، به کاهش هزینه ساخت آلاچیق نیز کمک خواهد کرد. این مقاطع بر خلاف وزن سبک، استحکام بالایی را به خود اختصاص می دهند.

حتما بخوانید: مراحل نصب عرشه فولادی

مزایا و معایب ساخت آلاچیق با پروفیل


مزیت ها و معایبی که ساخت آلاچیق با استفاده از پروفیل دارد نیز بسته به نوع نگرش کارفرما یا پیمانکار متغیر است. برخی از این عیوب نیز ممکن است چندان مهم نباشند، با این وجود از جمله مهم ترین مزایای ساخت آلاچیق به وسیله پروفیل های فولادی می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • داشتن دوام و استحکام بالا به خصوص در مناطق در معرض رطوبت و خوردگی و همچنین مواردی نظیر رخدادهای طبیعی زلزله، باد و طوفان
  • قابلیت فرم پذیری بالا به خصوص برای طرح آلاچیق هایی که انعطاف زیادی لازم دارند.
  • کاهش وزن سازه آلاچیق با انتخاب پروفیل های باز و سبک وزن به راحتی امکان پذیر خواهد شد و این موضوع در نهایت سبب کاهش هزینه نیز می گردد.
  • سرعت نصب و اجرا پروفیل های فولادی به سبب وزن سبک و طراحی های ساده بسیار بالا می باشد.
  • همچنین این مقاطع نیازی به تعمیر و بازیابی زود به زود ندارند.

حال باید گفت معایب ساخت آلاچیق با استفاده از پروفیل های فولادی چیست؟

  • حرارت بالا به خصوص در فضاهایی که بیشتر در معرض نور و حرارت خورشید قرار می گیرند، ممکن است به پوشش یا رنگ سقف و دیواره ها آسیب برساند.
  • در صورتی که برای آلاچیق های بسیار بزرگ در جهت استحکام بیشتر از پروفیل های سنگین استفاده شود، منجر به افزایش قیمت و همچنین افزایش وزن سازه آلاچیق می گردد.
  • برای اتصالات پروفیل های سنگین نیاز به جوشکاری با استفاده از روش های مخصوص و هزینه بر می باشد.
  • همچنین این مقاطع ممکن است بر اثر بارش های بیش از حد دچار زنگ زدگی شوند.

جمع بندی

در نهایت باید گفت ساخت آلاچیق به وسیله پروفیل های فولادی یکی از ساده ترین راه ها برای کاهش وزن سازه این فضاها و همچنین کاهش هزینه های حاصل از تعمیر، خرابی و بازیابی به شمار می آید. بهتر است از پروفیل های سبک و باز برای ساخت این سازه ها استفاده کرد تا علاوه بر داشتن استحکام کافی، به کاهش وزن و هزینه نیز کمک شود. طراحی های متنوع و همچنین داشتن خواص و ابعاد گوناگون مطابق با سلیقه مشتری از مهم ترین مزیت های ساخت آلاچیق به وسیله پروفیل های فولادی شناخته می شود.

با این وجود در صورتی که از پروفیل های سنگین استفاده شود، معایبی را نیز به همراه خود خواهد داشت. پیشنهاد می شود برای خرید پروفیل متناسب برای آلاچیق مد نظر، مراحل را به خوبی رعایت کرده و از یک مرکز فروش معتبر و متخصص در زمینه فروش پروفیل مشاوره بگیرید تا فضایی امن، زیبا و کارآمد را برای خود یا مهمانان خود ایجاد کنید.