یکی از جذاب ترین و پر تقاضاترین فلزات تولید شده در دنیای فولاد ورق رنگی می باشد. ورق رنگی از در ادامه خط تولید ورق گالوانیزه می باشند. از نظر تنوع، این محصول دارای رنگ ها و طرح های متفاوتی می باشد و به همین دلیل کاربرد های زیادی در صنایع مختلف دارد. ورق های رنگی در رنگ های مختلف آبی، سفید، نارنجی، قرمز، سبز، نقره ای، بنفش، سبز روشن، صورتی و...موجود می باشند و ضخامت آن ها بین 18 میکرون یا 1 میلی متر متفاوت است.

درست است که بیشتر تولید کنندگان ورق های رنگی به این فلزات شخصیت جداگانه ای داده اند، اما در واقع کلاف گالوانیزه طی فرآیند نورد یا غوطه وری گرم به ورق گالوانیزه تبدیل می شوند و پس از آن پوشش رنگی بر روی آن ها اعمال می شود تا به صورت شیت های رنگی تحویل داده شوند. ورق های گالوانیزه رنگی که در ادامه فرآیند تولید فولاد گالوانیزه هستند، از نظر مقاومت در برابر خوردگی و زنگ زدگی قابل تحسین می باشند و به همین علت طول عمر بیشتری را به خود نسبت به محصولات گالوانیزه معمولی اختصاص می دهند.

به طور کلی شیت های رنگی در واقع همان کلاف های گالوانیزه خام هستند که طی فرایند هایی که در ادامه توضیح می دهیم به ورق رنگی تبدیل می شوند. مراحلی که یک ورق باید طی کند تا آماده شود شامل چربی زدایی و حذف ناخالصی ها، شستشو و هوادهی و در نهایت رنگ آمیزی سطح آن می باشد. این مراحل در مورد ورق های روغنی بسیار گسترده تر می باشد.

تاریخچه ورق رنگی در ایران

به صورت کلی تولید ورق رنگی از زمانی رواج یافت که خواص ورق های گالوانیزه از نظر رنگ پذیری، نوع سطح و انعطاف پذیری بهبود یافت. با این وجود باید گفت تاریخچه ورق رنگی در ایران به سال 1397 باز می گردد که توسط کارخانه فولاد مبارکه اصفهان تولید این محصول صورت گرفت.

البته بهتر است بدانید همکاری شرکت فولاد مبارکه با مصرف کنندگان و تولیدکنندگان شرکت های لوازم خانگی سبب تولید ورق های رنگی در کشور شد. از این رو محصولات رنگی با نام ورق هایگلس (High Gloss) به بازار عرضه شدند. طیف رنگی این فلزات نیز بسته به رنگی که دارد، بر اساس استاندارد رال جهانی تعیین و تولید می شود.

زیبایی منحصر به فرد، انعطاف پذیری، مقاومت در برابر خوردگی و زنگ زدگی، استحکام در برابر حرارت، نور خورشید و ... همگی سبب محبوبیت ورق های رنگی تولیدی به خصوص در صنایع لوازم خانگی و خودروسازی در ایران شده اند.

فرآیند تولید ورق رنگی


مراحل تولید ورق رنگی مانند محصولات روغنی یا سیاه عملیات چندان سختی را نیاز ندارد و بیشترین فرآیند تولید آن از قبل بر روی فولاد گالوانیزه فابریک انجام شده است، اما با این حال سطح محصول پس از بررسی کارشناسان به مرحله آماده سازی وارد می شود؛ سپس کاملاً پرداخت شده و روند سه مرحله ای تولید را طی می کند. لازم است بدانید قیمت ورق رنگی از محصولات اصلی مانند ورق روغنی و سیاه بالاتر می باشد؛ زیرا مراحل تولید بیشتری را طی می نماید که در ادامه ذکر شده اند. البته به عوامل دیگری از جمله نرخ مواد اولیه، نوسانات ارزی، رنگ مورد استفاده و میزان عرضه و تقاضا نیز وابسته است، اما مهم ترین عامل قیمت روز فولاد گالوانیزه است که اصلی ترین ماده اولیه جهت تولید ورق رنگی به شمار می آید.

همان طور که اشاره شد سه مرحله جهت آماده سازی یک محصول برای رنگ آمیزی وجود دارد که شامل چربی زدایی و حذف ناخالصی ها، کروماته و هوادهی می باشد. با این وجود فرآیند کلی تولید این محصول به شرح زیر می باشد:

1-ابتدا اسلب یا تختال در کوره های مخصوص مذاب به صورت فولاد های مذاب در می آیند و پس از انجام عملیات های مختلف و عبور از غلتک های نورد گرم در دمای بسیار بالا به شکل ورق سیاه یا گرم تولید می شوند.

2-در دومین مرحله باید محصول به دست آمده فرآیند اسیدشویی و نورد سرد را طی نماید؛ زیرا ورق سیاه دارای سطحی زبر و ظاهری مات می باشد که به غلتک های نورد سرد آسیب می رساند. سپس مراحل مربوط به نورد سرد که طولانی تر می باشد را طی کرده تا ورق روغنی یا سرد به دست آید.

3-در مرحله سوم ورق روغنی یا سرد طی مراحلی در حوضچه های مذاب حاوی فلز روی غوطه ور شده تا به فولاد گالوانیزه تبدیل شود.

4-سپس مراحل چربی زدایی، کروماته و هوادهی باید برای رنگ آمیزی ورق انجام گیرد. جهت رنگ پذیری بهتر محصول باید ابتدا سطح شیت عاری از هر گونه آلودگی، چربی، غبار و ناخالصی باشد. چربی زدایی به دو صورت الکتریکی یا شست و شو با مواد قلیایی انجام می گیرد.

5-معمولاً روش الکتریکی هزینه بر بوده و به همین علت از مواد شوینده قلیایی استفاده می شود. به این صورت که حوضچه هایی حاوی محلول قلیایی آماده شده و سپس شیت ها در آن ها غوطه ور می شوند. پس از مدت زمان مشخصی ورق ها بیرون آورده شده و با آب گرم شست و شو داده می شوند. در نهایت به وسیله باد گرم آن ها را خشک می نمایند.

6-پس از حذف ناخالصی های سطح محصول، جهت مقاومت بیشتر آن در برابر خوردگی و رنگ پذیری بهتر، مرحله کروماته یا هوادهی انجام می شود. با انجام این عملیات محصول نهایی توانایی رنگ پذیری بهتری را بدون پوسته شدن به دست می آورد.

7-بعد از آماده سازی سطح شیت، یک رنگ اولیه از جنس پلی آستر یا اپوکسی بر سطح آن اعمال شده و سپس از یک کوره پخت عبور داده می شود. این رنگ به عنوان پرایمر رنگ اصلی به شمار می آمد و ضخامت آن بین 7 تا 15 میکرون متغیر است.

8-در نهایت جهت رنگ آمیزی اصلی ورق، آن را به وسیله روش الکترواستاتیک و یک رنگ از جنس پلی اورتان، پلی‌آمید، اکریلیک، اپوکسی و پلی آستر آماده می کنند. سپس مجدداً آن را از کوره عبور داده تا رنگ بر روی آن تثبیت شود.

9-لازم است بدانید به طور معمول در رنگ نهایی از دو لایه رنگ سطحی و زیرین استفاده شده و جنس مواد استفاده شده در هر لایه بسته به نوع کاربرد ورق متفاوت است.

حتما بخوانید:ورق فولادی چیست

انواع ورق رنگی

جدا از تنوع رنگی ورق های گالوانیزه که قبل تر به آن ها اشاره کردیم، این فلزات پر کاربرد طرح های متفاوتی نیز دارند که در ادامه آن ها را معرفی خواهیم کرد. به فولاد گالوانیزه رنگی که فرم هایی بر روی آن اعمال می شود، ورق شیروانی نیز گفته می شود؛ زیرا بیشترین کاربرد آن ها برای سقف های شیروانی خانه ها و سوله ها می باشد. رایج ترین طرح های ورق رنگی شیروانی که کاربردهای بسیاری را بسته به محدوده ابعادی و سطح ظاهری به خود اختصاص می دهند، شامل موارد زیر هستند:

  • کرکره ای ( ورق سینوسی)
  • کرکره ای درشت
  • کرکره ای ریز
  • ذوزنقه
  • شادولاین
  • طرح سفال
  • سفال پالرمو
  • سفال جنوا
  • سوئد
  • طرح مریم
  • طرح دار
  • طرح چوب
  • طرح نما
  • چینی
  • ژاپنی

ورق رنگی طرح شادولاین

ورق شادولاین، یک دیگر از طرح های فولاد گالوانیزه رنگی می باشد که طی فرایند رول فرمینگ، در اندازه ها و فرم های مختلف مانند کرکره ای، سینوسی یا ذوزنقه ای عرضه می شود. این مورد یکی از گزینه های بسیار مناسب در پوشش سقف های شیروانی یا پارتیشن بندی کارگاه ها می باشد و رنگ های متنوعی نیز دارد. ورق شادولاین علاوه بر استحکام در برابر خوردگی، مقاومت زیادی نیز در قبال ضربه‌ های ناگهانی دارد.

ورق طرح پالرمو

یکی از پر تقاضا ترین طرح های فلزات رنگی طرح سفال معرفی می شود. این محصول از آغاز کار از جمله پر فروش ترین متریال های سقف شیب دار بوده است. این محصول کاربرد گسترده ای در انواع سقف شیب دار یک طرفه، دو طرفه، هلالی، گنبدی، سقف آلاچیق، سردرب، سایبان، پارکینگ و...دارد.

مزیت های این طرح شامل هم پوشانی عالی، تنوع رنگ بالا، هم پوشانی عالی، پایین بودن وزن در مقایسه با ورق شیروانی، کوچک بودن سایز تایل ها می شود. جنس ورق شیروانی طرح سفال که سبب تحمل بار کمتر بر روی سازه می شود، از جنس گالوانیزه بوده و همچنین رنگ آمیزی آن به روش الکترواستاتیک یا پودری انجام می شود.

تولید این تایل ها در طرح و سایز مشخص و با دو رنگ براق (چرمی) و مات (چروک) انجام می شود و به خریدار امکان انتخاب می دهد. این پوشش در ایران تولید شده و نسبت به متریال وارداتی مقرون به صرفه تر می باشد. ضخامت مرسوم آن نیز 0.5 میلی متر است، اما بر اساس سفارش مشتری در ضخامت های 0.6 و 0.4 میلی متر هم قابل سفارش است.

ورق طرح ژنوا

ورق سفالی ژنوا یا جنوا نیز یکی دیگر از اصلی ترین طرح های ورق شیروانی سفالی است که نام آن برگرفته از یکی از شهرهای ایتالیا می باشد. این محصول با داشتن نگهداری و نصب و تعمیر آسان، یکی از مستحکم ترین ورق های شیروانی سفالی به شمار می آید. از برترین ویژگی های ورق ژنوا نیز می توان به مقاومت و استحکام در برابر ضربه، فشار، زلزله، طوفان و ... اشاره داشت.

ورق رنگی طرح ذوزنقه

ورق ذوزنقه نوعی ورق گالوانیزه است که در حالت کلی، به دو دسته شیت های رنگی گالوانیزه و شیت های فاقد رنگ گالوانیزه تقسیم بندی می شوند. شیت های گالوانیزه ذوزنقه ای از جمله محبوب ترین ورق های تولید شده در کارخانجات تولید فولاد محسوب می ‌شود. ضخامت این محصولات بسته به سفارش مشتری بین 30/0 میلی متر تا ۲ میلی متر متغیر است و در عرض های ۱۰۰ الی ۱۲۵ سانتی متر تولید می شود. این محصولات در دو گروه رنگی و بدون رنگ به بازار عرضه می ‌گردند.

ورق کرکره ای سینوسی

فرمینگ کرکره سینوسی یکی از فرم‌ دهی‌ های رایج و قدیمی برای شیت های گالوانیزه است و به علت شباهت فرمینگ کرکره به موج‌ های مدور و دایره ‌ای شکل به آن طرح سینوسی نیز گفته می ‌شود. جالب است بدانید در گذشته برای جمع ‌آوری آب حاصل از بارندگی بر اثر برف یا باران از ورق های موج دار استفاده می ‌کردند.

پس از گذشت زمان همراه با رایج شدن تولید دستگاه برش کرکره، شیت ‌های آهنی موج دار در سقف‌ های شیروانی ساختمان ‌ها مورد استفاده قرار گرفت. عموماً محصولات گالوانیزه رنگی کرکره‌ ای سینوسی در دو عرض ۱۰۰ و ۱۲۵ سانتی‌ متر با طول مورد سفارش مشتری تولید و عرضه می شود. از کاربردهای این محصول می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پوشش سقف منازل
  • سقف های شیروانی
  • پوشش سقف سوله و ویلا
  • خصوصیات و ویژگی های‌ ورق‌ طرح سینوسی
  • پوشش دهی سطح
  • مقاومت در برابر آسیب‌های مکانیکی
  • مقاومت در برابر گرما
  • مقاومت در برابر رطوبت

حتما بخوانید:ورق شیروانی چیست

کاربرد ورق رنگی

پیش از بررسی کاربردهای فلزات رنگی، بهتر است بدانید این محصولات در واقع زیر مجموعه فلزات سرد و روغنی بوده و کاربرد آن ها طبیعتاً مشابه یک دیگر می باشد. به طور مثال محصولات روغنی در تولید لوازم خانگی کاربرد داشته و این مورد برای ورق های رنگی نیز صدق می کند. قیمت ورق روغنی یکی از مهم ترین عوامل تعیین کننده نرخ شیت های رنگی می باشد، اما تنها مشکل آن در داشتن تاریخ انقضا می باشد. طول عمر ورق های سرد بین 3 تا 10 سال بوده و پوشش روغنی آن ها نیز پس از مدتی از بین می رود و دیگر خواص اولیه را نخواهند داشت. این در صورتی است که ورق های رنگی به صورت حدودی تا 50 سال عمر می کنند.

از سوی دیگر ورق های روغنی دارای گریدهای مختلف بوده که خواص هر کدام برای یک کاربرد مناسب می باشد. این در صورتی است که کاربرد نهایی شیت های رنگی با تنوع در رنگ و فرم آن ها مشخص می گردد.

این فلزات جذاب به دلیل داشتن تنوع رنگ و طرح بالا و همچنین داشتن خاصیت ضد زنگ و ضد رطوبت و خوردگی کاربرد گسترده ای در صنایع مختلف دارند. به سبب خواص مکانیکی قابل توجه در شیت های رنگی از مهم ترین کاربرد آن ها می توان به استفاده در صنعت ساختمان سازی مانند سقف سوله ها، سقف های شیروانی، سقف کاذب، نمای داخلی و خارجی ساختمان ها، بدنه انبارها و همچنین در بخش صنعت فلزی برای کاروان های متحرک، بدنه کامپیوتر ها، بدنه خارجی یخچال، ماشین لباسشویی و سایر لوازم خانگی اشاره کرد؛ بنابراین با وجود این موارد کاربرد این فلزات را می ‌توان در تمامی محصولاتی که به صورت روزانه با آن ها سروکار دارید، مشاهده کنید. دیگر کاربرد های مهم فلزات رنگی عبارت اند از:

  • صنایع ساختمانی صنعتی و عمومی: انواع سقف، بدنه انبار، دیوار کارگاه، سقف سوله، دیوار سوله، نمای داخلی و خارجی ساختمان ها، ساندویچ پنل ها و...
  • ساخت انواع لوازم خانگی و تجهیزات آشپزخانه: مانند آب گرمکن، یخچال، لباسشویی و...
  • صنایع فلزی و دکوراسیون: مانند کابینت، تجهیزات اداری، بدنه رایانه ها
  • صنعت حمل و نقل و خودرو: مانند ماشین سنگین، اتاقک خودرو، ساخت کانتینر و ....
  • قطعه سازی
  • سردخانه های ثابت و متحرک

حتما بخوانید:تفاوت ورق سیاه و روغنی

مشخصات ورق رنگی


همان طور که ذکر شد، ورق های رنگی بیشتر از محصولات گالوانیزه تولید شده و خط تولید آن ها نیز در ادامه تولید این فلزات است. محصولات گالوانیزه نیز از ورق های سرد و روغنی تولید می شوند؛ در نتیجه می توان گفت مشخصات ورق رنگی شامل برگرفته از این دو فولاد است. امروزه محصولات سرد تحت فرآیند نورد سرد و عملیات های مختلف کشش سرد، آنیلینگ و بارپخت تولید می شوند و از این رو استحکام کششی فوق العاده ای را در حالی که ضخامت کمی دارند، به خود اختصاص می دهند.

این در صورتی که است که پس از اعمال پوشش بر روی این فولادها، مقاومت بسیار مطلوبی در برابر عوامل اکسیداسیون و رطوبتی دریافت می کنند. با این وجود در مورد مشخصات ورق های رنگی نیز باید گفت این فلزات مقاومت بسیار مناسبی در برابر اکسیدها، آب، رطوبت، زنگ زدگی و خوردگی دارند. همچنین از نظر استحکام کششی گریدهای مختلفی داشته و در برابر حرارت نیز استحکام متناسبی دارند. از سوی دیگر ضخامت این محصولات بسیار کم و همان گونه که اشاره شد مانند فولاد گالوانیزه از 3/0 تا 3 میلی متر بسته به پوشش ضخامت رنگ که در حد میکرون است، متغیر می باشد. ضخامت رنگ قابل کنترل بوده و توسط تولید کنندگان تعیین می شود.

شیت های رنگی بسته به این که به صورت ساده یا فرمینگ تولید شوند، عرض های مختلفی دارند، اما دو عرض رایج برای آن ها 1000 و 1250 میلی متری است. با این حال به علت داشتن پوشش روی و رنگی از مقاومت بسیار بیشتری در برابر شرایط آب و هوایی مختلف برخوردار بوده و از این رو در مواردی مانند پوشش سقف های شیروانی از این فلزات استفاده می شود. داشتن طیف رنگی متنوع بر اساس کدهای رنگی رال جهانی از دیگر ویژگی های شیت های رنگی تولیدی می باشد.

همچنین با وجود پیشرفت تکنولوژی طرح های متنوع تری از آنچه عرض کردیم در بازار موجود است و برخی از آن ها مانند طرح عرشه فولادی مختص به شیت گالوانیزه فابریک می باشد. همان طور که می دانید فولاد گالوانیزه به تنهایی و بدون رنگ آمیزی کاربرد های زیاد و قابلیت های مختلفی را دارد. به صورتی که این محصول به تنهایی قابلیت های فرم پذیری، جوش پذیری، مقاومت و استحکام در برابر عوامل تهدید کننده فولاد را داشته و استفاده های زیادی را در صنایع به خود اختصاص می دهد. با این وجود می توان گفت قیمت ورق گالوانیزه مقرون به صرفه تر از ورق های رنگی گالوانیزه می باشد و به همین دلیل برای برخی از کاربردها با تقاضای بیشتری در بازار آهن آلات مواجه می باشد.

روش های رنگ آمیزی ورق رنگی

به صورت معمول روش های مختلفی برای رنگ آمیزی ورق های فولادی وجود دارد، اما رایج ترین روشی که در کشور ما و توسط کارخانجات تولیدکننده ورق رنگی صورت می گیرد، رنگ آمیزی غلتکی می باشد. با وجود این روش می توان به صرفه جویی در وقت، مصرف رنگ و ... پرداخت. همچنین رنگ آمیزی غلتکی سبب ایجاد یکنواختی بیشتری در سطح ورق ها خواهد شد و از این نظر رنگ نهایی چسبندگی بالاتری را به خود اختصاص خواهد داد. رنگ آمیزی با قلم مو نیز یکی دیگر از روش های رنگ کردن ورق می باشد که چندان رواج نداشته و بیشتر برای تعمیرات شیت های رنگی صورت می گیرد.

حال بهتر است بدانید مدرن ترین روش رنگ آمیزی ورق های فولادی گالوانیزه، روغنی و ... به شکل تمام اتوماتیک و با استفاده از رنگ های الکترواستاتیک کوره ای صورت می گیرد. این رنگ های پودری دارای بار الکتریکی مثبت می باشند. برای استفاده از این روش نیز ورق های فولادی به زمین وصل شده تا بار منفی را پیدا کنند. سپس رنگ را بر روی آن ها می پاشند و به سبب وجود بار الکتریکی پوشش رنگ بر سطح آن ها قرار می گیرد. در نهایت ورق های رنگ آمیزی شده در داخل کوره پخت قرار می گیرند تا رنگ به صورت یکنواخت بر سطح آن ها بچسبد.

ضخامت این فلزات همان طور که اشاره شد، برگرفته از ورق های روغنی و گالوانیزه می باشد و بهتر است بدانید ابتدایی ترین ماده برای تولید این فلزات ورق سیاه می باشد؛ از این رو می توان گفت قیمت ورق سیاه به همراه کیفیت و نوع سطح آن بر کیفیت و قیمت تمامی محصولات زیر مجموعه آن تأثیر به سزایی دارد. به همین علت پیشنهاد می شود نرخ ورق سیاه را پیش از خریداری ورق های روغنی، گالوانیزه و رنگی به خوبی چک کرده و پس از اطمینان از نداشتن نوسان، سفارش خود را ثبت کنید.

ضخامت رنگ

البته با توجه به ضخامت پایین ورق های گالوانیزه ممکن است احتمال پارگی آن ها در کوره آنیل که دمای آن به 730 درجه سانتی گراد می رسد، وجود داشته باشد؛ بنابراین به طور مثال اگر بخواهیم ضخامت رنگ آمیزی نهایی بر روی ورق را 0.3 میلی متر در نظر بگیریم، ضخامت کلاف ورودی به کوره باید 0.26 میلی متر در نظر گرفت. این تفاوت های ضخامتی توسط سنسورهای مخصوص کنترل می شود و اگر رعایت نشود منجر به پارگی ورق خواهد شد. 

مجموعه آهن اینفو در استان اصفهان برای اطلاع رسانی و مشاوره بیشتر به خریداران و همکاران گرامی سعی در ارائه اطلاعات لازم در این زمینه را دارد. برای اطلاعات بیشتر در مورد نرخ ورق های رنگی گالوانیزه، ورق سقف سوله ورق رنگی کرکره ای می توانید به صفحه جداول قیمت وب سایت آهن اینفو مراجعه کنید.

مزایای استفاده از ورق رنگی

همانطور که بارها در این مطلب اشاره شده است، شیت های رنگی دارای مزیت های به سزایی در صنایع مختلف هستند. این فلزات به سبب تولید از طریق شیت های گالوانیزه علاوه بر پوشش روی دارای پوشش های رنگی و محافظی هستند که علاوه بر داشتن زیبایی بصری، دارای استحکام و مقاومت در برابر خوردگی، زنگ زدگی، اکسیداسیون، حرارت و رطوبت می باشند. از مزایای دیگر این فلزات نیز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • وزن سبک
  • نصب آسان
  • طول عمر بالا
  • نیاز کم به تعمیرات
  • تعمیر راحت
  • ایجاد زیبایی ظاهری و بصری
  • داشتن طیف رنگی متنوع
  • قابلیت فرم پذیری برای تولید شیت های شیروانی

کارخانجات تولیدی

عنوان این کارخانجات به ترتیب از مهم ترین و سرنوشت ساز ترین کارخانه در تولید فلزات رنگی شروع می شود:

  • کارخانه فولاد مبارکه اصفهان
  • مجموعه هفت الماس قزوین
  • کارخانه فولاد بهمن

کارخانه فولاد مبارکه یکی از اولین ها در تولید ورق های رنگی به شمار می رود که در 75 کیلومتری استان اصفهان قرار دارد. مجموعه فولاد هفت الماس نیز نقش مهمی در تأمین نیاز کشور در رابطه با شیت های گالوانیزه و رنگی داشته و جالب است بدانید حدود 20 تا 40 درصد از تولیدات آن به کشور های دیگر صادر می گردد.

شرکت های هفت الماس قزوین و فولاد بهمن نیز دو تولیدکننده برتر دیگر در تولید ورق های رنگی هستند که از روش پوشش دهی غلتکی برای رنگ آمیزی این فلزات استفاده می کنند. کیفیت ورق رنگی هر سه کارخانه از نظر سطح، ساختار، کیفیت رنگ، ثبات آن در برابر نور خورشید و همچنین عوامل زنگ زدگی و خوردگی، بسیار بالا می باشد و از این رو محبوبیت زیادی را در صنایع مختلف به خود اختصاص داده اند. خریداران عزیز می توانند برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان آهن اینفو تماس حاصل نمایند تا از مشاوره های تیم بازرگانی این مجموعه بهره مند گردند.

جمع بندی

همان طور که توضیحات کافی در مورد محصولات رنگی ذکر شد، می توانید آن را با انواع ورق های فولادی دیگر مقایسه نمایید. البته در این موضوع که نرخ ورق های رنگی از سایر محصولات بالاتر است، شکی نیست، اما این فلزات بیشتر در مصارف کوچک و عمومی که طیف رنگی، سطح ظاهری و زیبایی بصری مد نظر قرار داشته باشد، به کار می روند. همچنین باید گفت ورق های رنگی بسته به کاربرد نهایی، در گریدهای مختلفی تولید و عرضه می شوند؛ به همین دلیل پیشنهاد می شود پیش از ثبت سفارش، کاربرد نهایی خود را مشخص کرده و یک مرکز فروش معتبر را برای آن انتخاب کنید تا مشخصات فنی ورق رنگی متناسب با آن توسط کارشناس فروش به شما ارائه گردد